Week 10: The Progression

This week there was only three of us, so we decided to expand on what we had produced last week, focusing more on the spatial element that was brought up during the comments made. A few suggestions were made last week, looking into a corridor space, or hanging the screen in the middle of the room and projecting the video onto both sides of the screen.

However, we decided to experiment with the corridor effect. We projected from the ceiling onto the walls on opposite sides of the gallery, placing speakers at either side of the room. We do need to re-film the short videos and adjust them so the fit the screen and are better lit, we will be experimenting with lighting on the face at different angles to showcase different expressions as well as changing the sound to create more of a distinct contrast.

Shaun dark.jpg

Joel dark.jpg

Suggestions for this week were to change the sound and video, which we had reused from last week to make it more clean cut. It was also suggested that we add a tube hanging from the middle of the room to look through to both ends of the gallery, also allowing the sound to resonate within the tube and give the work more depth. This addition will also engage the audience attention to interact with the work.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s